Manuela Liegnell

Om inZpirus
Inspiratör, Föreläsare, Utbildningsledare, Mental Coach och Personalvetare

inZpirus Ledord

“Inspirera och hjälpa andra människor till ett bättre liv!”

Inspiration

Glädje

Energi

Utveckling

inZpirus Ledord

inZpirus Vision

inZpirus åtaganden, så som föreläsningar, kurser och utbildningar, ska genomsyras av inspiration och glädje.

inZpirus möter alla medmänniskor med respekt och nyfikenhet.

inZpirus ser möjligheter i alla situationer och hittar lösningar.

inZpirus följer och tillämpar utvecklingsmodellen och arbetar aktivt för motivation, effektivitet och arbetsglädje.

Jag älskar att se andra människor växa!

Jag började min karriär och min roll som entreprenör och inspiratör redan i lekis då jag och min barndomskompis Karin startade vårt eget lilla företag MSKG (Manuela studsmatta Karin Gymnastik). Vi tvingade alla grannbarnen att lära sig olika konster på studsmattan och olika akrobatiska övningar på gräset. Vi lirade även i ett band, skrev musik och böcker samt underhöll våra vänner genom att sjunga playback och spela clowner.

Olyckan Som Förändrade Mitt Liv

Under skolåren blev träning en stor del av mitt liv. Basket, innebandy och dans. Personligen är jag övertygad om att lagidrotten har gett mig många viktiga lärdomar och insikter för att klara av framtidens utmaningar.

Dansgymnasiet blev det och jag upptäckte en helt ny värld av uttrycksmöjligheter. Dansen gav mig även en ny dröm i livet. Det var dans som var livet!

Efter gymnasiet packade jag min väska för nya utmaningar i Turkiet. Resan blev kortare än väntat. Efter sex månaders lycka av att få dansa i ett kompani med ca 20 dansare från hela världen förändrades mitt liv drastiskt. Tidsmässigt rörde det sig säkerligen enbart om ett par sekunder. Olyckor drabbar väl bara andra? Idag är jag tacksam för min naivitet och positiva andra inför mina kommande 18 operationer, smärtsamma upplevelser, sjukhusvistelse och 1,5 års rehabilitering. Med ett krossat underben och död muskelvävnad trodde jag mig snart vara på benen redo att börja dansa, showa och underhålla igen.

Mirakel Inträffar!

Det går om man vill och vågar! Ge inte upp! Jag överträffade mig själv och inom två år efter olyckan stod jag där på scenen, redo att medverka som dansare i Ängelholms nyårsrevy. Inbjudna var alla mina läkare (både de som trott på mig men även de som försökt få mig att inse mina begränsningar och att det fysiskt inte är möjligt för mig att dansa igen). Det är en härlig känsla, att kämpa och nå sitt mål.

Efter olyckan valde jag efter inspiration av min syster Sandra att studera vidare till beteendevetare inom Personal- och Arbetslivsprogrammet vid Lunds Universitet. Samtidigt kämpade jag mig tillbaka i dansens värld. Hård träning och stark vilja hjälpte mig på rätt väg. Det gav även mig ett perspektiv att leva efter, ett perspektiv som jag än i dag försöker leva efter men som jag då och då får stanna upp och påminna mig själv om. När man är sjuk (skadad) finns det bara en sak i livet man önskar sig och det är att bli frisk!! Småsaker, bagateller och materiella ting blir inte lika viktiga.

När jag läste till mental coach och tränare via Skandinaviska Ledarhögskolan var det som en uppenbarelse. Livet drabbar oss alla på olika sätt och framgångsfaktorerna SMAK är ett starkt, effektivt och viktigt verktyg för att klara av livets utmaningar. Därför har detta verktyg blivit en central del i mina föreläsningar och utbildningar.

Våra Partners

Camilla Benckert

Camilla jobbar som people management konsult med fokus på att utveckla människor och organisationer. Hon är beteendevetare/ socionom med vidareutbildning inom KBT och ledarskap. Hon har lång erfarenhet som HR Chef i olika företag och har utsetts till Årets HR Profil i Skåne. 

FACILITATOR & COACH

inZpirus Start

Efter åtta år på Findus Sverige AB och olika HR roller (senast HR manager inom det kommersiella området med huvudansvar för utbildning) kände jag att det var dags att starta mitt egna bolag.  Att jobba inom HR är utmanande och spännande, det är en bred och komplex roll som kräver flexibilitet, social kompetens och ett stort driv. Med inZpirus får jag möjligheten att fokusera på mitt hjärteområde: utbildning, mental träning, utveckling och människor!

Jag älskar att se andra människor växa!

 

Företaget för dig som vill inspirera, utveckla och ge din personal verktygen för att nyttja sin fulla potential.

Maneula Liegnell, Inspiratör, Föreläsare, Utbildningsledare, Mental Coach och Personalvetare

“För mig finns bara möjligheter!”