Föreläsning

”Allt börjar med en tanke”
Inspiration för att så frö, väcka en tanke och kicka igång energikällan inom oss.

SMAK på livet – viljan att leva

”Att säga att någonting är omöjligt är inte fakta, det är en attityd”

Hur Det Startade:

När jag läste till mental tränare 2013 fick jag en uppenbarelse. Jag läste om den mentala träningens framgångsfaktorer SMAK när polletten trillade ner. Jag förstod att det jag tidigare kallade ”naiv” och ”ung” egentligen var ingredienserna i SMAK som fick mig att nå framgång i min största motgång i livet. Jag gjorde det omöjliga genom att omedvetet använda mig av SMAK och nu fann jag en styrka och en drivkraft att aktivt arbeta med att hjälpa människor att nå framgång och hantera motgång genom att medvetet använda sig av dessa framgångsfaktorer. Självbild, Målbild, Attityd och Känsla. Alla lika viktiga ingredienser i framgångsreceptet. Då satte jag mig ner och skrev ihop min story och början till min föreläsning SMAK på livet – Viljan att leva kom till. 

Första Föreläsningen:

Jag jobbade som HR Manager på Findus när jag fick frågan att komma upp till Örebro och hålla en föreläsning om min olycka och vägen tillbaka. Det var en inspirationsdag för mentala tränare via skandinaviska ledarhögskolan och jag var inbjuden av Lars-Eric Uneståhl. Det blev startskottet. Jag var nervös och förväntansfull och älskade varje sekund. Feedbacken efter var fantastisk och jag bestämde mig för att fortsätta dela med mig av min story, mina erfarenheter och verktyg.  

Mål Med Föreläsningarna:

Mitt mål är alltid att inspirera och visa olika perspektiv, att beröra och öppna upp för möjligheter och nya vägar. Jag delar gärna med mig av mina egna erfarenheter. Livet drabbar oss alla på olika sätt och alla har en story att berätta. Genom att berätta min sänker jag garden och visar att sårbarhet är en förutsättning för utveckling. Det är inte hur vi har det utan hur vi tar det som definierar oss som människor. Vem vill du vara? Och vart är du på väg? Mitt mål är uppfyllt om jag lyckas inspirera, beröra eller få minst en person i publiken att tänka en ny tanke, känna hopp om framtiden eller bara se fler möjligheter. 

SMAK

Identifiera och säkerställ att personalens fulla potential och resurser används på ett hållbart sätt. Inzpirus erbjuder företag inspirerande lösningar och möjligheter. Låt oss tillsammans hitta ett koncept som passar er verksamhet och era behov. 

SMAK på livet - Viljan att leva!

En inspirationsföreläsning om livet där Manuela berättar om sin olycka 2001 och vägen tillbaka efter 19 operationer, 3 månader så sjukhus och 2,5 års rehabilitering. Vikten av att tro på sig själv och att allt är möjligt. Manuela delar med sig av framgångfaktorera inom mental träning SMAK (Självbild, Målbild, Attityd och Känsla) som ett effektivt verktyg för framgång och välmående. Uppmaning: Våga tro på dig själv och din förmåga Målgrupp: Alla Tid: 1,5-3 timmar Ledord: Du är skillnaden som gör skillnaden

Läs Mer

Från Coronakoma Till Handlingskraft - Dags Att Ta Tillbaka Kontrollen

Corona har påverkat våra arbetsplatser och våra liv på många sätt och ett nytt paradigmskifte är på väg att etablera sig. Förändring är här för att stanna. Genom att förstå processerna som sker vid förändring kan individer och grupper ta sig vidare och lära sig navigera i osäkerhet och skapa trygghet i en föränderlig värld. Uppmaning: Feedback och självinsikt Målgrupp: Alla, fördelaktigt för grupper i förändring Tid: 1,5-4 timmar (alt heldag med förändringens fyra rum) Ledord: Våga släppa taget

Läs Mer

Ta Plats - Konsten Att Hålla Levande Presentationer

Vill du bli tydligare och nå fram med ditt budskap? Genom att nå fram med ditt budskap skapar du både goda relationer och mer framgång i livet. Här presenteras viktiga verktyg inom retoriken och konkreta tips på hur du kan utveckla och stärka din retorik för såväl presentationer, vardagssamtal som förhandlingar och tal. Uppmaning: Öva öva öva Målgrupp: Alla, kan med fördel riktas till sälj och marknadsorganisationer Tid: 1,5-3 timmar (alt heldag med praktiska övningar) Ledord: Våga, ingen föds till talare

Läs Mer

Mer Självkänsla, Tack!

Självkänslan är den första pusselbiten i personlig utveckling och är direkt kopplad till vår självbild vilket är den första av framgångsfaktorerna SMAK. Självbilden påverkar hur vi mår, hur vi sätter upp mål och hur vi tar oss an utmaningar. Med en stark självkänsla står vi upp för oss själva, vågar säga emot och är mindre påverkningsbara. Uppmaning: Du kan mer än du tror Målgrupp: Alla Tid: 1,5-3 timmar Ledord: Tro på dig själv!

Läs Mer

SMAK

Tidigare Deltagare:

”En gripande föreläsning med glimten i ögat. Det tog inte många minuter innan Manuela hade fångat oss alla i publiken. Vi fick inte bara följa med på hennes ”resa” utan även på ett mycket professionellt sätt ta del av olika tips, ny kunskap och teorier som var ” väl inbakat och osynligt” i föreläsningen. Vill höra mer från Manuela!”

Elin Vesterskov, författare och föreläsare inom träning och hälsa samt Co-Founder på Clinicus kiropraktorklinik

”Vi hade en inspirationsföreläsning på mitt jobb med Manuela, det var mycket uppskattat. Hon har en härlig positiv utstrålning och trollband alla med sin berättelse, får alla att tänka till: vad är viktigt i livet och hur kan jag tänka för att inte hamna i en negativ spiral? Föreläsningen lämnade ett stort avtryck hos alla och gav tid för eftertanke. Det var ett wake up call för många som var på väg ner i bitter-träsket och jag rekommenderas starkt en föreläsning med henne för personalgrupper som har slutat se framåt och lever kvar i “det var bättre förr.” 

Susanna Ottosson, Ceres

”Manuelas SMAK föreläsning tar dig med på en resa om betydelsen att aldrig ge upp dina drömmar och mål. Föreläsningen är utlämnade, stundtals gripande men oerhört inspirerande och fängslande. Manuela är fantastisk på att berätta sin historia och är intressant hela vägen”.

Christel Nilsson, Områdeschef för verksamhetsområdet Medicin, Ängelholms sjukhus

SMAK

Boka Föreläsning Idag

Identifiera och nyttja personalens fulla potential och resurser. 

För mig finns bara möjligheter!